top of page
Search

Интервю с Ангел Стойков преди началото на подготовката на отбора

В деня, в който се събра отбора за начало на подготовката за пролетния полусезон във Втора лига, "откраднахме" старши-треньорът Ангел Стойков за кратко интервю.

Ето го и него:

След трудния първи полусезон какви са целите на отбора за пролетта?


"Първо, за много години на всички! Наистина минахме един много труден първи полусезон с оглед на ситуацията, в която попаднахме, но въпреки всичко с доста усилия стигнахме някакво ниво, което мен лично, а и като клуб нас не ни задоволява. Ще търсим да вдигнем нивото и да подобрим резултатите. Ще бъде много трудно, така че ни предстои много сериозна работа."


Бяха привлечени двама нападатели. Какво ще донесат Тонев и Бадара на отбора?


Специално с тях двамата искаме да засилим нападателната мощ. Имаме проблем особено когато Живко Петков не беше на линия след наказание или контузия, изпитвахме сериозни проблеми в атака. Но ние имаме нужда от подобрение във всички линии и основно в средата на терена, така че ще продължим да търсим начин да подобрим нашето представяне.


Към отбора се присъединиха и опитните Алекси Желязков и Мирослав Косев. Какво очакваш от работата с тях?


Първо, благодаря им, че приеха поканата на клуба. Това е част от стратегията и развитието на клуба - разширяване на неговата структура. Както казахте и вие, те са едни изключително опитни футболни хора, работили на много високо ниво в България и в чужбина. Аз съм сигурен, убеден съм, че ще бъдат от полза за клуба, за положителната работа и резултати.


Ти си свързан с отбора от дълго време като играч и треньор. Какво е чувството да водиш родния си клуб?


Първо съм щастлив и благодарен, че имам тази възможност да работя в Черноморец. Благодаря за поканата и за доверието, които получих и продължавам да получавам от ръководството. В същото време е огромна отговорност в една толкова трудна обстановка, в толкова трудна ситуация. Трябва да се справим и това може да стане само с общи усилия, както е било досега.


Сподели ни твой любим спомен с Черноморец.


За мен всички спомени, които са свързани с Черноморец, дали все още като дете и привърженик, дали когато вървяхме към стадиона, гледахме мачовете на мъжкия отбор, или след това, когато постъпих в ДЮШ на Черноморец, са все приятни и любими спомени. Това може да го каже само човек, който е преминал през всички тези етапи, а аз смея да твърдя, че в момента в екипа има такива хора. Надявам се един ден заинтересоваността на феновете към футбола отново да е на това ниво и хората да изпитват удоволствие, че Черноморец има мачове в Бургас.


Какво би пожелал на бургаските фенове?

Пожелавам първо здраве, много положителни емоции, повече позитивизъм и подкрепа към отбора. Отборът е на всички, отборът е на град Бургас и заедно, с общи усилия можем да изпълним целите, които сме си поставили.

426 views0 comments

Comments


bottom of page