top of page
Search

ФК Черноморец 1919 организира международен детски турнир "Blue Sharks Cup" 2024

Футболен клуб "Черноморец 1919" Бургас не спира с изненадите. Клубът започна  организацията на международен детски футболен турнир ''Blue Shark Cup’’ 2024, който ще се проведе в град Бургас от 30.03.2024 до 07.04.2024 година. Според организаторите този турнир ще се превърне в сцена на едно уникално спортно събитие, в което участие ще вземат повече от 520 деца от различни възрастови групи и държави.
Събитието, което обединява младите таланти от България и Европа, ще предостави възможност за спортни изживявания, приятелство и културен обмен. Изненадата е, че турнирът стартира на 30.03.2024 година с надпревара за девойки във формати Футбол 5 и Футбол 7.


По същото време във формат Футбол 5 сили ще мерят и малките футболни таланти родени 2015 и 2016 година. ''Blue Shark Cup’’2024 ще даде възможност за изяви и на 16 отбора от набори 2013-та, 2014.-та, разпределени в 4 групи. От 04.04 до 07.04 ще се проведе и етап 3. В него сили ще премерят две нови възрастови групи – 2011-та и 2012-та във Футбол 11.


Турнирът се организира с цел насърчаване на спортната активност сред децата и в подкрепа на техния футболен растеж. ФК "Черноморец 1919" се ангажира със задачата всяко дете участник в турнира да се почувства победител. Освен купи и медали, за клубовете в топ 3 са предвидени и множество индивидуални награди за всички от подрастващите  участници.


Организаторите на турнира ''Blue Shark Cup’’2024 са предвидили голяма част от мачовете на турнира да се проведат на терените на клубната база в кв. ''Долно Езерово'', до която отборите участници ще пътуват с организиран автобусен превоз от хотелите, където са настанени по време на турнира.

Събитието ще включва участници от различни възрастови групи, като целта е да се създаде конкурентна и стимулираща обстановка. Децата ще имат възможност да измерят своите умения срещу отбори от различни футболни школи и академии. Очаква се да пристигнат деца на едни от най-титулуваните клубове в България, както и представители на школи Европа.


Организаторите не само ще предоставят възможност за спортно състезание, но и ще се погрижат за обогатяване на преживяванията на участниците чрез културни и образователни активности. Планираните събития включват обмен на опит и традиции, както и обиколка на града за децата, които по този начин ще имат възможност да се запознаят с богатата история и култура на град Бургас.


Всички участници ще бъдат приети с топло и гостоприемно отношение, като събитието ще бъде възможно благодарение на ангажимента на доброволци и партньори сред които,  община Бургас, болница ''Лайф Хоспитал'', фирма ''Трансвагон'' АД, фирма за спортна екипировка ''Томи'', Минерална вода ''Девин'' и други, медиен партньор на събитието ще е медийна агенция ''Днес България''


Партньорите на събитието изцяло споделят визията за развитие на детския спорт, водени от основната максима:

Футболът не само развива физическата подготовка на децата, но и ги учи на екипна работа, стратегическо мислене и настойчивост. Такива събития са ключов елемент в стимулирането на здравословният начин на живот сред подрастващите  и формират основата за техния успешен социален и спортен растеж.


ФК "Черноморец 1919" вярва, че този турнир ще предостави възможност на децата да създадат приятелства, които ще преодоляват географските граници.

Очакваме с нетърпение този уникален футболен празник, който ще остави незабравими спомени и ще подпомогне във възпитанието на следващото поколение футболни таланти.

233 views0 comments

Comentários


bottom of page